Greta Thunberg, editorul-şef al unui cotidian suedez

Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres

Greta Thunberg a acceptat invitaţia de a deveni, pentru o zi, editorul-şef al unui cotidian suedez.

Tânăra activistă ecologistă Greta Thunberg, angajată în lupta împotriva modificărilor climatice, a acceptat invitaţia de a deveni pentru o zi editorul-şef al cotidianului Dagens Nyheter, au anunţat joi reprezentanţii publicaţiei suedeze, citaţi de DPA, scrie Agerpres. 

"Sper că această iniţiativă va determina Dagens Nyheter şi alte companii mass-media să trateze chestiunea modificărilor climatice ca pe o problemă urgentă, aşa cum este ea", a declarat Greta Thunberg.

"Nu intenţionez să public multe articole de opinie sau articole despre dezastre naturale. Aş publica mai degrabă studii despre realitatea noastră de acum şi analize profunde despre criza climatică. Şi interviuri cu persoane care deţin cunoştinţe reale despre acest subiect, precum oamenii de ştiinţă", a adăugat tânăra activistă suedeză.

Cine este Greta Thunberg



Greta Thunberg, în vârstă de 17 ani, a inspirat o mişcare globală care militează pentru implementarea unor acţiuni concrete în privinţa schimbărilor climatice.

Ea a criticat adeseori companiile mass-media tradiţionale, pe care le acuză că nu au acordat suficientă atenţie crizei climatice, şi a fost invitată recent să se alăture jurnaliştilor din redacţia cotidianului Dagens Nyheter pentru a discuta cu aceştia despre modificările climatice şi rolul presei.

Funcție pentru o zi 



Acea întâlnire, precum şi reacţiile provenite de la mai mulţi cititori care au criticat la rândul lor modul în care cotidianul suedez a acoperit din punct de vedere mediatic subiectul schimbărilor climatice au stat la baza acestei invitaţii, a explicat editorul-şef al cotidianului suedez, Peter Wolodarski.

Greta Thunberg va deţine pentru o zi funcţia de editor-şef al cotidianului Dagens Nyheter la începutul lunii decembrie. În 2019, în urma unei invitaţii similare, ea a devenit editor-şef pentru o zi şi la postul BBC Radio 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel