Greta Thunberg, critică DURĂ la adresa UE

Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a criticat miercuri Uniunea Europeană, care ''pretinde'' că este ''un lider'' în problema schimbărilor climatice.

Tânăra, care participase anterior la o reuniune a executivului comunitar, un semn de respect neobişnuit din partea Comisiei, a luat cuvântul în sediul Parlamentului European exact în momentul în care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îşi prezenta proiectul de lege privind clima al Uniunii Europene, care are drept obiectiv realizarea neutralităţii în materie de emisii de carbon până în 2050. 'Sunteţi aici pentru a încerca să creaţi legi şi politici (...) pretinzând că sunteţi un lider în materie de politici climatice, dar continuaţi să construiţi şi să subvenţionaţi noi infrastructuri pentru combustibili fosili' a afirmat aceasta în picioare, în faţa eurodeputaţilor. 'Această situaţie trebuie stopată', a spus tranşant adolescenta îmbrăcată într-un pulover gri-bleu, cu sprâncenele încruntate. Activista a spus că legea privind clima a Comisiei Europene este o capitulare întrucât transmite semnalul că o acţiune reală şi suficientă este în desfăşurare, când, de fapt, nu este cazul.

Criză

'Suntem mereu într-o criză care nu a fost niciodată tratată ca o criză', a spus aceasta. 'Aveţi obligaţia de a reacţiona', a spus adolescenta adresându-se deputaţilor. Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere legislativă ce prevede atingerea unui nivel zero al emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050, transmite Reuters. Proiectul, ce trebuie să fie aprobat de Parlamentul European şi de Consiliu pentru a deveni lege europeană, ar angaja Uniunea Europeană faţă de reducerea emisiilor sale nete de gaze cu efect de seră la zero până în 2050, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel