EXCLUSIV  Greşeli URIAŞE pe care le poţi face când te întâlneşti cu ursul. Chiriac, Wildlife România: REGULI de AUR pentru turiști

Silviu Chiriac, de la Wildlife România, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt cele mai mari greşeli pe care le putem face când dăm nas în nas cu ursul pe traseele turistice. 

"Sunt câteva reguli de aur pentru turişti. În primul rând, trebuie să îţi faci foarte uşor simţită prezenţa, adică să faci zgomote cât mai mici, astfel încât ursul să nu te considere o primejdie, dar totuşi să îl atenţionezi că eşti acolo şi l-ai văzut. De asemenea, trebuie să te retragi cât poţi de încet, dar cu faţa spre animal, să menţii contactul vizual cu animalul, şi să te retragi pe unde ai venit. 

În niciun caz, fuga nu este o soluţie. Urşii pot prinde viteze foarte mari şi sunt buni căţărători, deci să alergi sau să te urci în copac sau să faci pe mortul sunt doar legende, nu soluţii. Pur şi simplu trebuie să avertizezi ursul că eşti acolo şi să re retragi încet, cu faţa spre el.", a explicat Silviu Chiriac, consilier în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea. 

Soluţii pentru cei care merg cu cortul

"Cu cortul dacă te duci, în primul rând trebuie să nu laşi mâncare lângă cort. Orice înseamnă sursă de atracţie pentru urs, trebuie pus într-o pungă sau un recipient, la înălţime şi la distanţă cât mai mare de cort. Astfel, cel mult ursul va mânca mâncarea, dar nu te va ataca. În al doilea rând, o soluţie care se aplică cam peste tot, există nişte garduri electrificate, de pus în jurul cortului. De fapt un fir conductor care e alimentat de o baterie mică şi care practic te va proteja de o eventuală intruziune a ursului în zona cortului", a mai spus Chiriac, în exclusivitate pentru DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel