EXCLUSIV  Greşeala MAJORĂ a părinţilor care-i condamnă pe copii la eşec. Radu Gologan: De aici vine

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Prof. univ. dr. Radu Gologan a vorbit despre sursa celor mai multe eşecuri ale tinerilor, atunci când vine vorba de performanţa în educaţie, de rezultatele muncii din anii de şcoală.  

Prof. univ. dr. Radu Gologan a vorbit despre greşeala majoră pe care o fac părinţii, eroare care este sursa celor mai multe eşecuri ale tinerilor şi adolescenţilor. 

"Din experienţa mea, pot să vă spun că nu în majoritatea, dar procentul cel mai mare de eşecuri vine atunci când părintele vine susţinând că a descoperit un talent deosebit al copilului său şi vrea să-l treacă prin furcile caudile ale succesului dovedit de către instituţii. Şi atunci, de foarte multe ori există eşecuri sau nemulţumiri sau reacţii negative între părinte şi dascăl, copilul nepreaînţelegând ce se întâmplă.

Cele mai mari succese sunt atunci când dascălul descoperă un talent al copilului. Şi el intervine către părinţi spunându-le: ‚copilul acesta este excepţional, haideţi să-l ajutăm, să facem din el ceva’. Copilul nu trebuie împins din spate, ci trebuie lăsat în continuare să-şi dovedească că aceasta este şi o pasiune şi un talent", a explicat prof. univ. dr. Radu Gologan.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel