EXCLUSIV  Greşeală cu tratamentul pentru Covid-19. Renică Diaconescu: Nu putem trece peste asta! Li s-a făcut mai mult rău!

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Conf. Dr. Renică Diaconescu, medic neurolog, atrage atenţia asupra faptului că lipsa unor protocoale clare în cazul infectărilor cu noul coronavirus a făcut ca unele tratamente prescrise pacienţilor să nu aibă efectul scontat, ci au făcut mai mult rău. 

"Pot să vă spun că nu a fost un protocol adecvat al tratamentului cu coronavirus. Fiecare a tratat după ureche, după ce a auzit. Noi avem şi o echipă de medici mai tineri la boli infecţioase care nu au priceput că trebuie să trateze bolnavul şi nu boala. Şi au dat acelaşi tratament la foarte mulţi pacienţi, cu foarte multe comorbidităţi şi bineînţeles că la mulţi dintre ei chiar li s-a făcut rău. Nu poţi să dai Plaquenil şi Dexametazonă la un pacient care are diabet zaharat, are şi probleme cu tiroida... Sunt detalii peste care putem trece, dar nu putem trece peste faptul că nu s-a făcut un protocol actualizat, măcar la două săptămâni, ca să se ştie care este gândirea generală despre tratamentul acestei boli şi ce contraindicaţii au anumite medicamente.

De aici cred că a fost o bâjbâială care a dus la foarte multe decese sau la foarte mulţi pacienţi care au fost trimişi agravaţi spre clinicile din Bucureşti", susţine Renică Diaconescu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online Cum va arăta ”noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical și DCBusiness.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel