EXCLUSIV  Greşeala care loveşte, acum, România. Răzvan Popa, europarlamentar: Oamenii şi-au dat seama

UE
UE

Europarlamentarul Răzvan Popa a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a explicat cum excesele şi erorile făcute în perioada de dinainte de criză afectează, acum, statele precum Români în privinţa accesării fondurilor europene. 

Răzvan Popa a explicat, în cadrul interviului, faptul că Europa manifestă o reticenţă acum, în ceea ce priveşte acordarea de fonduri de coeziune statelor precum România, din cauza exceselor şi erorilor făcute anterior, în perioada de dinainte de criza economică. Răzvan Popa a dat ca exemplu Polonia unde, după ce s-au cheltuit foarte mulţi bani europeni pentru construirea şi moderenizarea de aeroporturi, acestea s-au dovedit ineficiente din punct de vedere economic, motiv pentru care UE a decis să reducă, ulterior, finanţarea acordată celorlalte ţări pentru astfel de proiecte.

"A existat o perioadă în care niciun stat nu era condiţionat de indicatorii macroeconomici, în aşa fel încât fiecare a putut să facă ce a vrut. Şi avem exemple nenumărate, Italia fiind unul dintre cele mai elocvente exemple, având o datorie publică extraordinară în momentul de faţă şi nu există nicio sancţiune împotriva sa", a declarat Răzvan Popa.

Exemplul Poloniei

"În ceea ce priveşte Polonia, la nivelul Comisiei Europene, astăzi există o reticenţă în finaţarea aeroporturilor, din cauza Poloniei – de exemplu. Aceasta pentru că Polonia a cheltuit foarte mulţi bani europeni pentru a construi aeroporturi care s-au dovedit a fi neviabile economic. A existat această perioadă de deschidere totală, a venit apoi criza iar oamenii şi-au dat seama că nu pot continua aşa, după care s-a intrat pe aceste restricţii privind gestiunea bugetelor şi a banilor publici.

Nu e atât de uşor, în momentul de faţă, să ajungi la nivelul la care au fost şi sunt ceilalţi dar ar fi o catastrofă oprirea sau diminuarea programelor de coeziune la niveul UE. Ori în bugetul pe care îl discută în momentul de faţă, exact acest lucru îl face Comisia Europeană: taie din bugetul de coeziune în aşa fel încât să poată susţine celelalte zone de interes în momentul de faţă cum ar fi migraţia, securitatea, care sunt de asemenea importante, însă nu cred că zona de unde trebuie să facem economie este coeziunea", a explicat europarlamentarul Răzvan Popa.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Răzvan Popa: 

Vezi şi: Gara de Nord, întârzieri trenuri. Avarie la reţeaua electrică

Mirela Vaida, finalistă Eurovision 2019. Val de reacții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel