Greenpeace, acuzată că a distrus faimoasele linii Nazca

Reprezentanții Greenpeace vor fi nevoiți să se pregătească să răspundă în instanță, după ce autoritățile unui stat amenință că sunt decise să dea organizația ecologistă în judecată pentru că a deteriorat un monument arheologic.

Peru amenință că va da în judecată organizația ecologistă Greenpeace pentru că a deteriorat celebrele linii de la Nazca, patrimoniu UNESCO, în demersul organizat pentru transmiterea unui mesaj adresat delegațiilor din cele 190 de state care participau la conferința ONU privind schimbările climatice, din Lima, relatează edition.cnn.com.

Activiștii Greenpeace au intrat într-o zonă "strict interzisă" în apropierea figurii care seamănă cu o pasăre colibri și au pus litere galbene mari care formau mesajul "E timpul pentru schimbare! Viitorul este regenerabil".

"Este o jignire la adresa tuturor lucrurilor pe care peruanii le consideră sacre", a declarat Luis Jaime Castillo, Ministrul adjunct al Culturii. 

"Sunt foarte fragile. Acestea sunt doar pietre negre pe un fundal alb. Dacă mergi pe acolo, urmele vor rămâne sute sau mii de ani. Și linia pe care ei au distrus-o este cea mai vizibilă și cea mai usor de recunoscut dintre toate", a precizat Castillo.

Ministrul a spus că guvernul va acționa organizația în instanta pentru că au "atacat monumente arheologice".

Greenpeace și-a cerut scuze și a dat asigurări că va coopera cu autoritățile peruane la orice investigație privind acest incident regretabil. 

Contururile de la Nazca, care măsoară până la 20 de kilometri, formează figuri geometrice şi animale care se aştern pe un areal de nu mai puţin de 500 de kilometri. Unele dintre ele  datează din anul 500 î.Hr și nu pot fi zărite bine decât de la mare depărtare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel