Grecii au și motive să fie ospitalieri. Cât înseamnă turismul în cifre pentru frumoasa Elladă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care este contribuția turismului la economia Greciei și de ce grecii chiar au motive să fie atât de ospitalieri cu turiștii străini.

Se pare că grecii au motive întemeiate să fie ospitalieri. Asta pentru că, potrivit unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 28,5% - 34,3% din PIB. 

De fapt, unul din trei euro câştigaţi în fiecare an de Grecia vine din turism, iar asta demonstrează dependenţa economiei elene de acest sector, relatează Agerpres, citând publicaţia Ekathimerini.

Contribuţia directă a turismului este estimată la 28,5 miliarde de euro în 2023 sau 13% din PIB, fiind cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată, potrivit studiului citat. În anul 2022, pentru comparație, contribuţia directă a fost de 23,9 miliarde de euro sau 11,6% din PIB, iar în 2019 de 23,1 miliarde de euro sau 12,6% din PIB.

Peste 80% din venituri provin de la turiștii străini



Totodată, studiul Confederaţiei Turistice Elene mai precizează că  82,7% din venituri provin de la vizitatorii străini. În plus, sectorul turismului este de departe cel mai mare angajator din Grecia, contribuind direct în perioada de vârf - trimestrul trei din 2023 - la 16,4% din forţa de muncă, iar per total, direct şi indirect, la aproximativ 40% din forţa de muncă.

Contribuţia directă a turismului din Grecia de 28,5 miliarde de euro este alcătuită din: cheltuielile vizitatorilor străini (20,7 miliarde de euro, inclusiv cheltuielile pasagerilor navelor de croazieră), transportul aerian (2,5 miliarde de euro), transportul maritim (144 milioane de euro), cheltuielile companiilor care oferă croaziere (235 milioane de euro), turismul intern (2,5 miliarde de euro) şi valoarea adăugată de la investiţii (2,5 miliarde de euro). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel