Grecia vrea să cumpere rachete pentru sistemul S-300 din Rusia

Grecia negociază cu Rusia achiziționarea de rachete pentru sistemul său antiaerian S-300, spune ministru grec al Apărării, Panos Kammenons, citat de agenția rusă RIA.

Un potențial astfel de contract nu a fost invocat de premierul Alexis Tsipras și de președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei recente a liderului grec la Moscova, când cei doi au stabilit consolidarea relațiilor bilaterale, dar nu s-au înțeles asupra niciunui acord financiar.

Grecia, stat membru NATO, deține sistemul rus de rachete sol-aer S-300 de la sfârșitul anilor '90, potrivit presei elene.

"Ne limităm la înlocuirea rachetelor", ar fi declarat Kammenos, care se află la Moscova pentru o conferință pe teme de securitate.

"Se derulează negocieri între Rusia și Grecia pentru mentenanța sistemelor și pentru achiziționarea de noi rachete necesare sistemelor S-300", a mai spus el.

Între timp, mai mulți experți spun că Atena riscă să nu-și plătească la timp datoria către creditorii internaționali, surse citate de Financial Times arătând că elenii sunt pregătiți să declare faliment.

Netanyahu l-a sunat pe Putin: "Rachetele S-300 vândute Iranului nu amenință Israelul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel