GRECIA, VOT DECISIV în Parlament. Prima DEMISIE

Miercuri, 15 iulie, este o nouă zi decisivă în Grecia. Alexis Tsipras promovează în Parlament măsurile de austeritate impuse de creditorii Atenei în schimbul menținerii țării în zona euro.

UPDATE: Noi demisii în Grecia. Ministrul ajunct de finanțe, Nadia Valavani, și-a dat demisia cu câteva ore înainte de votul din Parlament privind măsurile de austeritate. Aceasta a spus că îi este imposibil să facă mai facă parte din Guvern, având în vedere măsurile de austeritate cu care premierul a fost de acord.

Manos Manousakis, secretar general în cadrul Ministerului de Finanțe, și-a dat și el demisia. Acesta a postat pe Twitter scrisoarea de demisie.

Giorgos Romanias, secretar de stat pentru Securitate Socială la Ministerul Muncii a demisionat, miercuri, în semn de protest față de măsurile ce vor fi votate azi în Parlament, anunță enikos.gr.

Prim-ministrul grec a zis marți seară că acordul cu creditorii pentru un al treilea plan de ajutor financiar este un text în care "nu crede", dar "l-a semnat pentru a evita dezastrul țării.

"Îmi asum responsabilitatea pentru orice greșeală comisă, îmi asum responsabilitatea pentru un text în care eu nu cred dar l-am semnat pentru a evita dezastrul țării și sunt obligat să-l implementez", a declarat Alexis Tsipras într-un interviu la televiziunea publică elenă ERT, înaintea votului crucial din Parlament.

Miercuri, în ziua votului, funcționarii vor intra în greva, la cererea sindicatului Adedy, prima după ce Syriza a ajuns la putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel