Grecia vinde arme către Arabia Saudită. Contract controversat

grecia
grecia

Guvernul grec a fost vineri ținta criticilor atât din partea opoziției, cât și a unor lideri ai partidului Syriza aflat la putere, din cauza unui contract controversat privind vânzări de muniții către Arabia Saudită, informează AFP.

'Fiecare țară are dreptul să valorifice surplusurile sale de armament (...), însă o țară precum Grecia nu poate să vândă arme fără să se intereseze de modul în care acestea vor fi folosite', a declarat joi seara ministrul de interne grec, Panos Skourletis.

El a reluat criticile formulate împotriva acestei tranzacții, în prezent înghețate, de către fostul ministru al educației Nikos Filis.

Acest membru important al partidului de stânga radicală Syriza a cerut 'anularea lui, dată fiind situația din Yemen' și implicarea saudită în conflictul din această țară, poziție adoptată și de un alt lider al Syriza, Georges Kyritsis.

Această distanțare intervine într-un moment în care guvernul este, de la începutul lui noiembrie, atacat de opoziție, care denunță în această afacere negocieri netransparente și amatorism, pe care le impută ministrului apărării Panos Kammenos, incomodul aliat suveranist de dreapta al premierului Tsipras.

În așteptarea unei dezbateri în parlament, prevăzută să aibă loc luni seara, cele două partide întrețin polemica prin intermediul scurgerilor de documente în presă, dintre care unele clasificate.

Ministrul de externe al Greciei, Nikos Kotzias, a reacționat cu furie împotriva acestor dezvăluiri, cerându-i opoziției să nu pună în pericol securitatea țării.

Deja interpelat de mai multe ori de opoziție asupra fiabilității paradoxalului său aliat guvernamental, pe care unii membri ai Syriza îl suportă cu greu, Tsipras a apărat întotdeauna până acum coeziunea majorității sale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel