Grecia: Syriza și Grecii Independenți, acord pentru a guverna împreună

Stânga radicală Syriza, câștigătoare a alegerilor legislative desfășurate duminică în Grecia, și partidul Grecii Independenți care, la fel ca Syriza, se opune unui acord de asistență internațională din partea UE și a FMI, au convenit luni să guverneze împreună, transmite AFP.

Anunțul a fost făcut de Panos Kammenos, liderul formațiunii Grecii Independenți.

Vom da votul de încredere noului premier Alexis Tsipras, a afirmat Kammenos, după o întâlnire la sediul partidului Syriza cu liderul acestuia, Alexis Tsipras, informează Agerpres.

După numărarea a peste 99% dintre voturile exprimate, Syriza a obținut 36,3% din sufragii, cu 8,5% mai multe decât partidul Noua Democrație (al premierului Antonis Samaras), și ar urma să dețină 149 (cu două mai puține decât majoritatea absolută) din cele 300 de locuri în parlamentul de la Atena.

Citește și: Alegeri Grecia, Syriza. CUTREMUR pe piețele financiare după câștigarea alegerilor

În discursul său după anunțarea victoriei formațiunii Syriza, Alexis Tsipras a promis să coopereze cu liderii țărilor din zona euro pentru o soluție corectă și reciproc avantajoasă, dar a precizat că mai presus de orice vor fi cetățenii greci. "Principala noastră prioritate este ca țara și poporul nostru să își recapete demnitatea pierdută, a explicat liderul Syriza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel