Grecia se pregăteşte de război civil: Statul Major al armatei, înlocuit în totalitate

parlament grecia
parlament grecia

Ministerul elen al Apărării a anunţat, marţi, înlocuirea întregului Stat Major al forţelor armate. Este o decizie neaşteptată, care duce cu gândul la faptul că Grecia s-ar pregăti pentru un eventual război civil.

Măsura a fost anunţată în plină criză politică, care riscă să ducă la căderea Guvernului, şi după ce premierul grec a anunţat convocarea unui referendum privind planul european de salvare a ţării.

După anunţul privind organizarea unui referendum privind planul european de salvare a Greciei, un grup de membri influenţi ai Mişcării Socialiste Panelene /PASOK, la putere/ a cerut demisia premierului Georgios Papandreou.

Ţara are nevoie de un guvern politic legitim şi de un proiect de reînnoire naţională, au declarat - într-o scrisoare deschisă - şase membri ai Consiliului naţional al PASOK, care nu sunt totuşi deputaţi în Parlament, făcând apel la premier să demisioneze. Anterior, doi deputaţi socialişti s-au revoltat, de asemenea, faţă de ideea lui Papandreou de a organiza un referendum privind programul de salvare a Greciei supraîndatorate. Astfel, deputata din rândul majorităţii socialiste Milena Apostolaki a părăsit partidul în semn de protest, iar un alt deputat al PASOK, Vasso Papandreou, care n-are nici o legătură de rudenie cu premierul elen, a cerut formarea unui guvern de salvare naţională şi desfăşurarea de alegeri anticipate. Luni, Papandreou a anunţat organizarea unui referendum naţional privind planul european de salvare, anunţ ce-a provocat o nemulţumire extremă din partea opoziţiei Greciei şi preocupare din partea creditorilor săi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel