Grecia ridică un zid metalic. Fluxul de migranți este imens

Puterea de la Atena recurge la un ultim gest în dorința de a limita trecerea imigranților în Uniunea Europeană. Zidul va fi extins.

Grecia a început să extindă un zid de frontieră de-a lungul graniței sale cu Turcia pentru a descuraja migranții să nu încerce să intre în Uniunea Europeană, a spus guvernul elen. Un total de 26 km. de zid va fi adăugat la gardul existent de 10 km. de-a lungul râului Evros, care formează o mare parte a graniței greco-turce, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Turcia, pasivă în soarta migranților

Turcia, care găzduiește în jur de 4 milioane de refugiați, majoritatea din Siria, amenință adesea cu redeschiderea rutei migranților din Orientul Mijlociu, care la vârful său în 2015 a dus la înecarea a mii de oameni în Marea Mediterană și la aproximativ 1 milion de oameni care au ajuns în Grecia și Italia , unde mulți trăiesc încă în tabere aglomerate.

Anul acesta, puterea de la Ankara a declarat că nu va mai opri migranții să încerce să treacă în Europa, în încercarea de a-și presiona aliații occidentali pentru a sprijini o campanie militară turcă în provincia siriană Idlib. Drept urmare, zeci de mii de refugiați și migranți care trăiau în Turcia au încercat să traverseze pe uscat și pe mare spre Grecia și Bulgaria în martie, deși mișcarea a fost oprită de izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a ONU, 7.357 de persoane au trecut din Turcia în Grecia în primul trimestru al anului 2020, cu puțin mai mult decât cifrele înregistrate în aceeași perioadă a anului precedent, deși decesele pe mare au crescut de la 19 la 67 de persoane.

Poliția greacă a declarat pentru Associated Press că a început să testeze sirenele mobile de mare putere destinate descurajării migranților, în timp ce aceștia încercau să treacă din Turcia, iar o rețea de camere de supraveghere modernizată este, de asemenea, planificată să acopere întreaga frontieră greco-turcă de aproximativ 190 de kilometri, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel