Grecia: Conflict între biserică și stat în din cauza procesiunilor de Bobotează

Determinarea episcopilor greci de a menține bisericile deschise pentru sărbătoarea de Bobotează a intensificat o confruntare cu guvernul cu privire la restricțiile de sănătate impuse de pandemia de coronavirus.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a cerut astăzi bisericii ortodoxe din Grecia să „își asume responsabilitățile” prin închiderea lăcașurilor de cult. Apelul său urmează criticilor repetate aduse influentei biserici din Grecia cu privire la eșecurile clerului de a respecta restricțiile de sănătate. Unii dintre clerici au fost văzuți fără măști, ignorând regulile de distanțare socială.

Ieri, Consiliul Sfântului Sinod al episcopilor de top a spus într-o declarație că „nu va consimți la măsurile impuse de guvern” și a planificat deschiderea bisericilor pentru închinare miercuri, data ortodoxă pentru Bobotează.

În același timp, după o întâlnire cu arhiepiscopul Ieronymos, în vârstă de 82 de ani, echipa lui Mitsotakis a declarat că a insistat asupra „necesității tuturor de a respecta cu strictețe măsurile de sănătate” și a cerut bisericii să „dea un exemplu”. Unii clerici au spus totuși că ar putea apela la instanțe pentru a opri măsurile guvernamentale.

Totodată, un număr limitat de credincioși care purtau măști au avut voie să participe la procesiunile de Crăciun, în decembrie, în ciuda unei carantine în vigoare de la începutul lunii precedente. Săptămâna trecută, Guvernul a avut în vedere închiderea magazinelor neesențiale și lăcașurilor de cult de teama unui al treilea val de coronavirus, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel