Grecia amenință cu falimentul. FMI: Negocierile nu merg

Creditorii internaționali avertizează că negocierile cu Grecia sunt în impas, în timp ce Atena amenință, din nou, de data asta prin "surse" citate de Financial Times, că se pregătește să-și declare falimentul.

Oficiali ai Fondului Monetar Internațional sunt sceptici cu privire la viitorul Greciei în zona euro. Potrivit presei din Grecia, citată de The Daily Telegraph, Poul Thomsen, directorul FMI pentru Europa, a transmis board-ului său executiv că negocierile "nu funcționează" și că nu întrevede o concluzie pozitivă  pentru programul de salvare a Greciei.

Putin: Grecia nu a cerut ajutor financiar Rusiei. Tsipras: Nu suntem o colonie

Cu o zi în urmă, Financial Times a publicat un articol în care cita surse potrivit cărora Grecia este pe punctul de a-și abandona angajamentele în fața creditorilor internaționali.

"Am ajuns la capătul drumului. Dacă europenii nu dau drumul banilor necesari salvării, nu există alternativă (la faliment)", spune un oficial grec, citat de cotidianul britanic.

Informațiile publicate de FT au fost dezmințite de guvernul Syriza.

Grecia a evitat falimentul săptămâna trecută, plătind FMI-ului o tranșă din datorie în valoare de 450 de milioane de euro. Pentru următoare plată către FMI, de 200 de milioane de euro, data limită este 1 mai. O sumă mult mai mare, 745 de milioane de euro, trebuie achitată de Grecia până la 12 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel