Grecia, alegeri. Alexis Tsipras, reacție după ce Syriza a obținut o victorie categorică

Alexis Tsipras, liderul Syriza, a transmis la mai puțin de o oră după ce principalul său rival, Vangelis Meimarakis, liderul partidului de dreapta Noua Democrație, și-a recunoscut înfrângerea la alegerile alegerile legislative de duminică din Grecia, că, după această victorie, ”se deschide calea muncii și a luptelor”, relatează AFP.

Partidul de stânga Syriza al fostului premier Alexis Tsipras a câștigat alegerile legislative de duminică din Grecia, obținând 35% din sufragii, după numărarea de către Ministerul de Interne de la Atena a puțin peste 10% din voturile exprimate, scrie Agerpres.

"Ni se deschide în față calea muncii și a luptelor", a scris fostul premier Tsipras pe Twitter, după ce Vangelis Meimarakis, liderul partidului de dreapta Noua Democrație, și-a recunoscut înfrângerea.

[citeste si]

"Rezultatul alegerilor pare să arate o victorie a Syriza și a domnului Tsipras", a declarat Meimarakis presei, adăugând că prioritatea țării este acum formarea unui guvern.

"Îl felicit și îi urez să creeze un guvern, de care este nevoie, și să vină în Parlament", a mai spus liderul Noii Democrații.

Noua Democrație (ND) s-a situat pe poziția secundă, cu 28,6% din voturi, fiind urmată, la distanță considerabilă, de partidul de extremă dreapta Zorii Aurii (7,32%).

Prezența la urne a fost sub 60%, una de altfel scăzută, potrivit unor observatori citați de presa locală.

În pofida faptului că Syriza a câștigat alegerile de duminică, cel mai probabil, nu va obține majoritatea necesară pentru ca să guverneze singur. În consecință, Alexis Tsipras va trebui să încerce formarea unei coaliții cu cel puțin o altă formațiune, deși în campanie, atât Tsipras, cât și Meimarakis au exclus o colaborare după alegeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel