Grecia abandonată. Anunţul FMI

Fondul Monetar Internațional nu va participa la redresarea financiară a Greciei. Reprezentanţii FMI vor avea rol de consilieri, pentru a primi în continuare informaţii despre progresul financiar elen. 

Fondul Monetar Internațional nu va participa la programul de redresare financiară a Greciei, ci va accepta probabil un statut de consilier special cu puteri limitate. asta pentru a rămâne totuși conectat la proces, au declarat sâmbătă pentru Reuters două surse despre care agenția afirmă că au acces direct la propunerile făcute, relatează Agerpres. 

FMI insistă de mai bine de un an asupra condițiilor în care ar putea participa la orice program nou, argumentând că obiectivele financiare stabilite în planul european de salvare a Greciei sunt nerealiste dacă nu se șterg o mare parte din datoriile țării.

[citeste si]

Cu toate acestea, Fondul a acceptat treptat reticența Uniunii Europene de a scuti Grecia de plata datoriilor, arată Reuters. În prezent, FMI își negociază un statut nou creat, care i-ar putea permite să joace un rol cu formalități limitate, spun sursele confidențiale ale agenției.

"Va fi mai mult decât un consilier, dar rolul nu va avea condiții stricte, cum ar fi conformarea și verificarea trimestrială a sănătății economice", a declarat una din surse.

Concret, FMI nu va participa cu bani la acest proces, ci va oferi doar asistenţă tehnică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel