GREȘELI care le fac stăpânii de căței

Atenție mare dacă ți-ai cumpărat un cățel pentru prima dată. Nu trbuie să  faci aceste greseli.

Nu îl ating

Cainii au nevoie de multa afectiune si de atingeri. Animalele de companie nu au o viata chiar simpla (se vor duce la veterinar, vor fi oameni care vor sa ii atinga, vor avea nevoie de tratamente cosmetice etc.). Toate aceste interactiuni pot fi foarte stresante, iar catelul are nevoie de dragostea si atentia stapanului sau pentru a fi un catel echilibrat.

Nu îi masoara mancarea

Puii au nevoie de mancare pentru a se dezvolta, iar cantitatea este foarte importanta. Doar nu vrei ca animalul tau de companie sa creasca prea mult sau prea repede sau, dimpotriva, sa nu creasca deloc.

Cere sfatul medicului veterinar cu privire la tipul de alimente si cantitatea de hrana necesara pentru fiecare etapa de varsta. Hranirea conform unui program ii ajuta pe catei sa nu manance mai mult decat e nevoie.

Nu iau în serios dresarea lui

Cei mai multi caini sunt abandonati din pricina tulburarilor comportamentale. Insa aceste tulburari apar tot din vina stapanului care nu stie cum sa-l dreseze.

Apeleaza la sfaturile unui specialist pentru a aplica cele mai bune metode de dresaj pentru catelul tau si, foarte important, petrece cat mai mult timp posibil cu el afara.

Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel