Greșeală în cazul polițistului Bogdan Gigină. Cum ar fi putut scăpa cu viață - exclusiv

Bogdan Gigină, polițistul care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, ar fi avut o șansă să scape teafăr.

Cascadorul Marian Chirvase a explicat, contactat de DC News, ce greșeală fac oamenii care merg pe motocicletă, eroare care uneori îi poate costa viața.

"Ceea ce s-a întâmplat cu polițistul Bogdan Gigină a fost o greșeală. De obicei, ei stau foarte în față pe motocicletă. Așadar, în momentul când doar îți atinge roata puțin o groapă, tu din șaua respectivă zbori direct. Nu mai ai nicio șansă. Poziția corectă este cumva cu fundul mai în sus. Atunci există o șansă să te salvezi. Și mai este un lucru. Dacă motociclistul este abil și antrenat, în momentul când simte pericolul, el trebuie să se împingă în picioare, astfel de înalță și zboară mult mai sus, adică nu vine direct în cap", ne-a explicat Marian Chirvase.

"Subliniez: să stea pe fund, să aibă greutatea pe fund, nu pe mâini. În momentul impactului, se elibereză mâinile, te ridici puțin în scările motocicletei și, în aer, te rotești 180 de grade și cazi pe spate sau pe o parte. Pentru toate aceste lucruri, motocicliștii trebuie să fie antrenați de un cascador. Dacă primesc informația, atunci în timpul accidentului va lucra subconștientul pentru că are informația", a subliniat Marian Chirvase.

"Uite, încă un detaliu neluat în seamă de mulți. De ce nu există și la motociclete un fel de centură de siguranță, ca la autoturisme? Să fie un cordon, ceva similar, care să se lege de șa. Astfel, nu ne-am mai confrunta cu atâția morți", a adăugat cascadorul.

Poliţistul Bogdan Gigină a decedat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. Tânărul a fost dus de urgenţă la spital unde, în pofida eforturilor medicilor, s-a stins din viaţă.

VEZI ȘI: Ipoteză-bombă. Un cascador arată ce a provocat dezastrul de la Club Colectiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel