Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  GRATUITATE TREN. Student, către ”suferinzii” de stat jos: Salutări de la mare. Să vă plătiți biletul până când o să vă placă și cartea

Poliție, control trenuri. FOTO: Poliția Română
Poliție, control trenuri. FOTO: Poliția Română

După ce am lansat petiția ”Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți”, un student mi-a dat un mesaj.

Studentul m-a invitat dacă sufăr de stat jos în tren, să-mi rezerv bilet cu o lună înainte. Mai mult decât atât, mi-a scris, într-o limbă română ușor stricată: ”Doamnă dacă nu v-a plăcut cartea, nu ne atacați pe noi studenții”. Tocmai, că unora le-a plăcut cartea și munca și ar vrea să își ia bilet la tren, CU BANI, dar nu mai au loc.

Iată mesajul integral:

”Doamna Anca,

Cu respect, un student din Constanta a decis sa vă scrie, intr-o seara tarzie de duminica spre luni cand vine tăvălit de muncă. Vă invit sa faceți facultatea de medicina alaturi de mine și după care vă invit sa mai faceți o petiție pentru acest lucru. Doamnă, vă asigur ca daca la aceasta facultate, nu exista prezența la cursuri după cum reiese din unele texte citite de catre "domnii" și "doamnele" cu tupeu nerușinat, aceste persoane nu vor intra in examen.

Neintrarea in examen duce la restanță, restanța duce la neacumularea creditelor necesare iar acest definitiv lucru duce la exmatriculare. Așa că va sfătuiesc prietenește să vă informați înainte sa scrieți niște aberații. Rezervați-vă vă rog un bilet la tren cu o lună înainte pentru a nu mai întampina problema locurilor dacă tot sunteți "suferinzi" de stat jos. După toate astea vă invit sa faceți un eveniment alaturi de mine, să dormiți 3 ore pe noapte, iar ca sa fie totul frumos, a doua zi la muncă. Doamnă dacă nu v-a placut cartea, nu ne atacați pe noi studenții. De altfel toți "suferinzii" la biserică de paște sau mai știu eu ce sărbatoare, sunt in stare sa faca "street-dance", numa' numa' sa faca ce zice popa. Vă transmit salutări de la mare și vă invit sa vă plătiți biletul in continuare, până cand o sa vă placă și cartea la fel de mult de altfel cum vă place să faceți petiții”.

(w670)

Replica aceasta cu ”Rezervați-vă vă rog un bilet la tren cu o lună înainte pentru a nu mai întampina problema locurilor dacă tot sunteți "suferinzi" de stat jos” probabil îi este destinată și lui Alexandru Nechita, un adolescent care s-a născut cu o malformaţie de membre inegale. 

Mama lui a povestit că a vrut să plece cu trenul în weekend, dar la casa de bilete au fost informați că nu mai sunt locuri decât în picioare. Apoi au vorbit cu controlorul care i-a spus: "ca să vă iau trebuie să plătiți locul în picioare dublu deoarece gratuit nu vă pot lua". Femeia a povestit că a fost plimbată de la controlor la casa de bilete și iar înapoi la controlor: cu un adolescent care se chinuie să meargă!

(w670)

Alexandru și-a petrecut toată copilăria prin spitale, fiind supus la zeci de intervenţii chirurgicale.

"La casa de bilete mi-a zis că nu mai sunt locuri nici în picioare, iar domnul controlor a spus că putem sta în picioare, dar să plătim dublu. Și-a bătut joc de noi, trenul fiind cam gol. Lumea nu stătea în picioare, ci pe scaune. Pe noi, controlorul ne-a lăsat pe din afară, a trebuit să luăm alt tren. Alexandru a urcat foarte greu în cârje. Trageți voi concluzia și dați mai departe să vadă toată lumea ce se întâmplă în România noastră, cum am putut să fim umiliți", a povestit mama lui Alexandru.

De ce în sistem apare că nu mai sunt bilete, deși trenul este liber

Dat fiind faptul că gratuitatea pe tren a studenților este nelimitată, adică nu există un anumit număr de călătorii, ei își iau bilete din timp, pe ideea să fie. Apoi, dacă intervine altceva și dacă nu ajung la timp, știu că își pot face o nouă rezervare, dar în calculator apare locul luat, iar oamenii - care nu sunt studenți - sunt nevoiți să stea în picioare, INDIFERENT DACĂ POT SAU NU FACE ACEST LUCRU DIN CAUZE MEDICALE!!!

Problema nu este că studenții au gratuitate pe tren, problema este ideea de "fără număr". Ei pot face rezervări zilnic, de mai multe ori. Dacă tu, om obișnuit, mergi la casă să îți iei bilet, afli că trenul este plin. Dar, în realitate, sunt șanse ca trenul să fie jumătate gol. Studenții iau bilete, dar dacă au o altă problemă, nu mai vin la gară, știind că pot să-și ia oricând alt bilet. Poate că sistemul ar trebui regândit astfel încât să existe un anumit număr de călătorii.

Așadar, răspunsul pentru studentul nostru din Constanța îl am și eu aici:

Imaginile pe care trebuie să le vadă TOȚI cei care vor gratuitate la tren: Dați mai departe să vadă toată lumea cum am fost UMILIȚI

Petiția pe care am lansat-o ”Vrem număr limitat de călătorii GRATUITE pe tren pentru studenți” a strâns aproximativ 1000 semnături.

Transport gratuit cu trenul pentru studenți. Condiția pusă de Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea să condiționeze gratuitatea la tren. Astfel, nu toți studenții vor avea bilete gratuite, ci doar unii.

Performanța academică va fi răsplătită cu gratuitate la tren. Eugen Teodorovici condiționează biletele de tren gratuite și anunță că ar putea fi valabile doar pentru studenții fără restanțe: "De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi. Vine statul şi suportă şi încurajează învăţatul cu note bune şi note mari", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul subliniază că măsura privează alte categorii de a avea transport gratuit: "De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel