PG, punct de vedere critic transmis CSM cu privire la grațiere și modificarea codurilor penale

Parchetul General
Parchetul General

Ministerul Public a transmis miercuri Consiliului Superior al Magistraturii un punct de vedere critic în legătură cu proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi de modificare a codurilor penale. 

Ministerul Public consideră că promovarea celor două proiecte de acte normative nu poate fi realizată în regim de urgenţă, având în vedere şi dimensiunea consecinţelor adoptării acestor reglementări, care ar putea avea drept rezultat vulnerabilizarea gravă a instituţiilor statului în faţa criminalităţii, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Totodată, Parchetul apreciază că adoptarea celor două proiecte în forma în care au fost comunicate, precum şi în modalitatea în care s-a intenţionat a fi adoptate, ar fi de natură să împieteze asupra obiectivelor prioritare ale Ministerului Public, respectiv consolidarea capacităţii instituţionale în lupta împotriva criminalităţii, în general, şi a corupţiei, conflictului de interese şi a evaziunii fiscale, în mod special.

CSM a dat aviz negativ miercuri, cu majoritate de voturi, proiectelor de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel