Grapini îl critică dur pe Zuckerberg: Nu dă indicații concrete

Răspunsurile oferite, ieri, de Marck Zuckerberg, în cadrul Parlamentului European, cu privire la măsurile pe care le va lua în privința protejării datelor utilizatorilor dar și cum au ajuns acestea la terți, au fost aspru criticate de europarlamentarul Maria Grapini.

Maria Grapini susține că Zuckerberg a evitat, ieri, în fața PE, să să răspundă la întrebări clare cu privire la practicile de colectare a datelor, utilizarea și vânzarea lor către terți.“Cum ar trebui să credem angajamentul său de a nu repeta scandalul Cambridge Analytica, dacă nu dă indicații concrete contramăsurilor sale?”, se întreabă Maria Grapini. Mai mult, eruoparlamentarul susține că nu a exiatat un angajament ferm "pentru eliminarea conturilor false și pentru susținerea alegerilor europene democratice, libere și ne-manipulative, acesta neluându-și vreun angajament ferm, legal sau moral, în lupta împotriva răspândirii de știri și informații false pe Facebook", comunică biroul Mariei Grapini.

Formatul l-ar fi ajutat să evite întrebări

Maria Grapini susține că întrebările au fost evitate, inclusiv cele extrem de importante, cum ar fi profilele din umbră, schimbul de date între aplicații – între Whatsapp și Facebook, sau cele privind abilitatea de a renunța la publicitatea politică si/sau amploarea alarmantă a abuzului de date pe platformă. "Concret, CEO-ul Facebook, Zuckerberg, a răspuns aproximativ douăzeci și cinci de minute unor întrebări dificile care ar fi necesitat mai mult de o oră de răspunsuri. Formatul i-a permis să-și aleagă întrebările, să-și grupeze răspunsurile în funcție de teme și să nu răspundă, astfel, fiecărei întrebări. Conform noului format, liderii grupurilor politice nu aveau voie să-i pună întrebări directe lui Zuckerberg, după cum s-a convenit inițial, astfel încât să nu poată exercita presiuni și să reducă la maximum efectul acestora asupra lui Zuckerberg", se mai arată în document.

Președintele Tajani, susține europarlamentarul Grapini, nu a permis niciun timp suplimentar, care ar fi putut servi cetățenilor europeni pentru a înțelege mai bine situația actuală. “Chiar vrem să vedem răspunsurile scrise promise, în condițiile în care Zuckerberg și agenții săi promiseră să răspundă la întrebările în așteptare și neadresate”, a conchis Maria Grapini.

citeste si:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel