Granitul – un material versatil, potrivit pentru amenajări interioare și exterioare

Amenajarea locuinței este, de cele mai multe ori, un proces greoi care îți poate da mari bătăi de cap. 

Din acest motiv, este important să creionezi încă de la început un plan cât mai bine structurat, un plan care să conțină inclusiv o listă cu materialele necesare. Și dacă ar fi să vorbim despre materiale, e clar că piatra naturală și-a câștigat un loc important în inimile noastre datorită caracterului durabil, dar și esteticii.

Dacă și tu îți dorești să aduci o schimbare casei tale, atunci ai putea să iei în calcul granitul – o piatră naturală din ce în ce mai folosită de designerii din întreaga lume. Poți căuta placi granit pentru baie, bucătărie sau hol și, cu siguranță, te vei îndrăgosti de caracterul natural oferit casei tale. De altfel, dacă ești încă pe gânduri, ar trebui să citești acest articol până la final.

Granit – tipologie

Granitul este disponibil într-o gamă diversificată de nuanțe, ceea ce înseamnă că îți poți alege modelul preferat dintr-o paletă largă. Practic, poți opta pentru alb, gri, negru, nuanțe de roșu, maro, galben, verde sau orice altă culoare consideri că se potrivește cu personalitatea ta. De altfel, modelele pot varia în funcție de dimensiunile plăcilor. De obicei, plăcile mari sunt folosite de cei care își doresc să contureze un cadru elegant, cele mici fiind, în general, folosite pentru crearea unui spațiu cozy, un cadru intim adorat de cei care preferă să se retragă adesea în micul lor colțișor de rai, numit strategic – acasă.

Avantajele utilizării granitului în amenajări

În ceea ce privește avantajele amenajării casei cu granit, fie că vorbim de bucătărie, baie sau hol, această piatră naturală se caracterizează prin rezistență deosebită împotriva șocurilor mecanice, dar și umidității sau temperaturilor extreme. De altfel, nu va trebui să îți faci griji dacă obișnuiești să gătești adesea și uiți un vas fierbinte pe noul tău blat din granit. Nu va păți nimic. E rezistent și, mai mult decât atât, nu își va pierde din strălucire în timp. Unde mai pui că va rămâne mereu în tendințe. Vorbim despre un material calitativ, mereu în pas cu moda.

Granitul în proiectele tale de amenajare

Atunci când vorbim despre proiectele tale de amenajare, granitul este un material atât de versatil încât își poate găsi locul în orice încăpere, chiar și în curte. Nu se zgârie ușor, nu se deteriorează în timp și rezistă mai mult decât îți poți imagina. De altfel, granitul poate fi folosit și în proiectele ample de amenajare, precum pasaje, parcuri sau clădiri.

Așadar există numeroase motive pentru care granitul poate da o nouă imagine casei tale. Pe piață există numeroase alternative, iar tu îți poți alege modelul preferat în funcție de culoare și dimensiuni. În plus, proprietățile remarcabile pe care le are îți garantează că vei face o investiție pentru întreaga viață – o investiție care va schimba total aspectul casei tale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel