Granițele, luate cu asalt de românii care se întorc acasă de Crăciun. 1400 de persoane au primit decizii de carantinare, în doar 8 ore, la Nădlac

Românii se întorc în țară de sărbători/ foto aradon.ro
Românii se întorc în țară de sărbători/ foto aradon.ro

Se apropie Sărbătorile de iarnă, iar românii se întorc în țară, pentru a petrece Crăciunul cu familia. 

Tot mai mulți români se întorc în țară pentru a-și petrece zilele libere alături de cei dragi. Mulți spun că nu cunosc noile măsuri de restricție adoptate de Guvern, iar, în fața deciziilor de carantinare, dar și a cozilor și a haosului creat, nervii cedează. Extrem de mulți români au primit sâmbătă, în doar 8 ore, decizii de a sta în carantină timp de 14 zile, ceea ce include și ziua de Crăciun.

”Personalul nostru este epuizat”

Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, a declarat, conform aradon.ro: ”Sâmbătă, la intrarea în țară, doar pe Nădlac 2, în 8 ore, 1400 persoane au fost carantinate de DSP Arad. Sunt multe reclamații, mulți cetățeni care nu cunosc noile măsuri la intrarea în țară și apar oboseala, stresul și multe probleme de ambele părți. Personalul nostru este epuizat, suntem de doi ani în vamă 24/24 și gestionam alături de Poliția de Frontieră, STS și Jandarmerie cea mai mare poartă de intrare în țară pe cale terestră. Au și colegele noastre limitele lor fizice, majoritatea sunt femei și încasează toate nemulțumirile. Sper ca toți să avem sărbători liniștite. Vom avea un decembrie aglomerat la graniță. Vaccinați-vă, este singura șansă să evităm aceste situații și să ne întoarcem la normalitate!”.

Noile măsuri care se aplică la intrarea în țară: 

1. Se instituie măsura carantinei cu o durată de 14 zile la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu privire la persoanele care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, astfel:

a)persoanele care sosesc din zona Verde sau Galbenă și nu prezintă dovada vaccinării, dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară ori dovada testării negative RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

b)persoanele care sosesc din zona Roșie și nu prezintă dovada vaccinării sau dovada confirmării pozitive pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară.

2. Se instituie măsura carantinei cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană aflate în zona Roșie, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel