Miza trimiterii în judecată a lui Grăjdan. Ce lovitură poate primi România de la CEDO

grajdan
grajdan

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Constantin Grăjdan Balaban, fostul director al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC). Procurorii acuză că l-a favorizat pe Adrian Năstase în dosarul ”Trofeul Calității” când a trimis Instanței Supreme o adresă prin care infirma existența prejudiciului pentru care a fost condamnat fostul premier. Miza condamnării lui Grăjdan este mare. Dacă Instanța îi va da însă câștig de cauză directorului ISC, Adrian Năstase poate câștiga procesul de la CEDO.

Conform documentului semnat de Grăjdan, Inspectoratul nu ar fi înregistrat vreun prejudiciu financiar – contabil şi nu s-ar fi putut constitui parte civilă în procesul penal. Dacă DNA nu va dovedi că directorul ISC l-a favorizat pe Năstase prin sesizarea lui, Instanța care l-a condamnat pe fostul premier poate fi acuzată că nu a administrat corespunzător probele în dosarul Trofeul Calității. Prejudiciul invocat de instanță poate fi pus sub semnul întrebării, după o rejudecare a probei înaintată de Grăjdan, care va deveni una legitimă după un verdict în favoarea sa.

Dacă i se dă dreptate lui Grăjdan, se poate dovedi că și Irina Jianu, fosta directoare a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost încarcerată în Penitenciarul Bacău pentru 6 ani pentru un prejudiciu care nu a existat.

Năstase era deja în detenţie, Brădiştenu nu-l putea favoriza

Medicul Șerban Brădișteanu are termen de judecată în această lună. Chirurgul are mari şanse să câştige, dată fiind o decizie a Curţii de Apel, care a hotărât că cele şapte zile petrecute de Năstase în primul penitenciar se scad din pedeapsă. Prin urmare, acuzaţia că Brădişteanu l-ar fi putut favoriza pe fostul premier este una lovită de ridicol, din moment ce inculpatul îşi executa deja din penitenţă în momentul în care primea îngrijirile medicale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel