Grațiere, ordonanță de urgență. Cristina Tarcea, președinte ÎCCJ, reacție

 Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că, din ceea ce s-a discutat în spaţiul public, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea ar părea unul "cu dedicaţie". 

"Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spaţiul public, aşa pare a fi", a precizat Cristina Tarcea, la ieşirea de la CSM, întrebată dacă proiectul de OUG privind graţierea pare a fi "cu dedicaţie". 

Întrebată de ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă şi care ar fi graba, Tarcea a răspuns:

"Asta mă întreb şi eu. Deciziile Curţii Constituţionale nu sunt pronunţate săptămâna trecută, sunt pronunţate unele chiar de acum un an şi jumătate. (...) Dosarele care sunt deja pe rol vor beneficia de dispoziţiile acestor legi. Mi-am pus problema ce se va întâmpla dacă conţinutul acestor ordonanţe de urgenţă nu va fi identic în procedura parlamentară, prin urmare, dacă se vor modifica. Asta nu este deloc un lucru lipsit de importanţă, pentru că se pune problema aplicării legii penale mai favorabile. (...) Sănătos ar fi să meargă în Parlament, printr-un proiect de lege, mult mai sănătos şi o soluţie juridică mult mai previzibilă şi mai clară", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel