Hidrolectrica, protocol de colaborare în domeniul mediului și energiei

Bogdan Cotigă / 09 aug 2018 / 23:29 Salveaza PDF Comentarii
Parteneriat Hidroelectrica
Parteneriat Hidroelectrica

Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, și Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, au semnat un protocol de colaborare în domeniul mediului și energiei.

Scopul protocolului îl reprezintă ”cooperarea în vederea identificării și aplicării soluțiilor optime pentru accelerarea proceselor dedicate domeniilor protecției mediului și energiei prin derularea unor proiecte specifice activităților de producere a energiei electrice în hidrocentrale, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de mediu, conservarea biodiversității și dezoltarea durabilă”.

Surse de finanțare pentru combaterea poluării pe râuri

Prin semnarea acestui document se face un pas important către transparență, dialog și cooperare între autorități centrale și locale, organizații non-guvernamentale și compania Hidroelectrica în domeniul protecției mediului, în concordanță cu prevederile Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României și Strategiei Energetice a României. Identificarea proiectelor și a surselor de finanțare comune deschide calea pentru rezolvarea unor probleme stringente legate de poluarea de pe Râul Bistrița (Baraj Izvorul Muntelui) sau de conservarea bio-diveristății pe Râul Jiu.

Este vizată cu precădere (fără a se limita doar la aceasta) implementarea unor proiecte LIFE privind creșterea gradului de conștientizare cu privire la responsabilitatea gestionării deșeurilor, precum și a unor soluții optime pentru susținerea comunităților biologice de floră și faună, în armonie cu nevoile economico-sociale ale comunităților locale.

La evenimentul care s-a desfășurat la CHE Dimitrie Leonida (Stejaru, Piatra Neamț) au participat, de asemenea, Anton Anton, Ministrul Energiei,  Ion Asaftei, Vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Robert Szep, Comisarul Șef Adjunct al Gărzii de Mediu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28