GPL pentru autoturisme, ieftinit

Pentru că GPL-ul (gazul petrolier lichefiat) este un produs petrolier obținut în urma procesului de rafinare a benzinei și motorinei, prețul său este strict legat de prețul acestora, menținându-se de-a lungul anilor la un nivel mult mai scăzut, reprezentând jumătate din prețul benzinei.

Pentru a calcula economia care se poate obține în timp prin folosirea GPL-ului drept combustibil alternativ ar trebui să analizăm diferența de preț dintre GPL și benzină. Graficul de mai jos ne arată o diferență medie de aproximativ 50% comparând prețurile benzinei și GPL-ului din ultimii 5 ani.

GPL-ul a devenit principalul combustibil alternativ în Europa datorită dezvoltării infrastructurii stațiilor auto GPL, care sunt în acest moment peste 27.000, răspândite în toată Europa dar și datorită tehnologiilor de montaj dezvoltate de către producători regionali precum AGR Autogas Group care au militat cu insistență pentru globalizarea acestui domeniu. Pentru că este un combustibil ecologic se prevăd mari investiții la nivel european pentru obținerea GPL-ului și prin alte metode, din materii prime regenerabile. O astfel de investiție a fost anunțată la salonul auto din Frankfurt de către Neste Oil, iar producția este planificată să înceapă la sfârsitul anului 2016.

CITEȘTE ȘI: Ieftinire carburanți, anunțată de OMV Petrom

În domeniul auto GPL tehnologia a evoluat rapid, instalațiile GPL putând fi adaptate autoturismelor de ultimă generație până la Euro 6, care folosesc ultimele tehnologii de injecție de benzină (injecție multipunct secvențială sau injecție directă).

Cele mai dezvoltate țări în acest domeniu sunt Olanda, Italia, Polonia, Germania și Franta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel