Gospodării și drumuri inundate în Dâmbovița. Pompierii acționează la foc automat

Gospodării și drumuri inundate în Dâmbovița. Pompierii acționează la foc automat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Gospodării și drumuri inundate în Dâmbovița. Pompierii acționează la foc automat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mai multe localități din județul Dâmbovița au fost lovite de inundațiile cauzate de ploile abundente.

Potrivit ISU Dâmbovița, localitățile afectate sunt  Pucioasa, Fieni, Brănești, Mănești și Potlogi. Misiunile de înlăturate a efectelor produse de fenomenele meteo se desfășoară  neîncetat, pompierii militari intervenind cu promptitudine în fiecare zonă afectată de inundații.

“Astăzi, începând cu ora 11:30, echipaje de pompieri intervin în mai multe locații pentru degajarea apei din gospodării inundate în localitățile Pucioasa, Fieni, Brănești, Mănești și Potlogi, după o repriză de ploi abundente, județul Dâmbovița fiind sub avertizare Cod Portocaliu.

Se intervine pentru evacuarea apei în Pucioasa pe strada Carierei și la alte 2 gospodării, în Priboiu (Brănești) la 4 gospodării, în Fieni apa a intrat pe o scară de bloc și a afectat și 4 camere de la parter, în Românești (com. Potlogi) 2 gospodării și în Drăgăești Pământeni (com. Mănești). La intrarea în Pucioasa, drumul național 71 este acoperit de apă pe o lungime de 700 m.

În continuare se acționează în Pucioasa, pe DN71 în Priboiu, în Brănești și în Doicesti. În Priboiu se acționează cu o motopompă de mare capacitate pentru evacuarea apei”, au transmis pompierii dâmbovițeni. În total 52 de pompieri cu 10 autospeciale și 13 motopompe acționează pentru evacuarea apei care amenință să pătrundă în locuințe. De asemenea, în sprijinul echipajelor de pompieri acționează și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectat cu motopompe și alte mijloace, precizează DBOnline.

Acum o săptămână au mai fost inundații în Dâmbovița

Pe 20 mai 2021, din cauza codului portocaliu de inundații, o localitate din Dâmbovița a fost afectată de ape, iar o gospodărie a fost inundată.

Un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Potlogi a acționat pentru evacuarea apei acumulată într-o gospodărie din localitatea Românești, unde apa avea circa 30 cm în curte și intrase în holul casei. Nivelul apei din afara gospodăriei, pe ulița de acces, era de aproximativ 50 cm. Pompierii au intervenit cu o autospecială de intervenție și o motopompă transportabilă, realizând un dispozitiv de circa 200 mp pentru evacuarea apei.

Pentru a opri acumularea apei, pompierii au realizat un baraj de protecție din saci cu nisip, zona în care acționează fiind nivelul străzii principale și favorizează acumulare apei (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel