Gorj: Pompierii au aplicat amenzi de peste 125.000 de lei în doar o săptămână

Pompierii gorjeni au aplicat zece amenzi contravenţionale în valoare de peste 125.000 de lei în urma controalelor efectuate în perioada 5-11 noiembrie la mai multe cluburi, baruri şi discoteci din judeţ, se menţionează într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Potrivit sursei citate, au fost efectuate 13 controale la operatori economici din categoria cluburi, baruri şi discoteci unde au fost constatate 51 deficienţe, dintre care zece au fost înlăturate pe timpul verificărilor.

În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale, dintre care 26 avertismente şi zece amenzi contravenţionale în valoare de 126.500 de lei.

'Din totalul operatorilor economici supuşi acţiunilor de verificare, patru deţin autorizaţie de securitate la incendiu, fiind îndeplinite criteriile prevăzute în cadrul legislativ aplicabil domeniului de activitate. Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumânări) şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului', se precizează în comunicatul de presă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 13 acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare. Pe durata derulării activităţilor, personalul specializat al inspecţiilor de prevenire a desfăşurat 16 exerciţii de evacuare la care au participat peste 119 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel