Alertă în Gorj. Ce se întâmplă cu persoanele care au intrat în contact cu italianul cu coronavirus

Autoritățile au făcut până la această oră analize la 13 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, însurat cu o femeie din județul Gorj. Alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor.

Persoanelor care au avut contacte directe cu italianul li s-au făcut analize. Probele biologice au fost duse, în noaptea de marți spre miercuri, la București. S-au făcut analize la 13 persoane, iar alte 19 sunt încă vizate, relatează Mediafax.

Toate aceste persoane sunt izolate acasă

„Dacă vorbim de traseul lui, ne limităm în Gorj și Olteni și Târgușor. Ne-am conturat traseul după datele furnizate de persoanele implicate. A fost într-adevăr la primărie să își plătească taxele, dar din ce știm până acum nu a intrat în contact direct cu alte persoane, pentru că altcineva a plătit pentru el”, a spus prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan.

Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini. Avionul cu care cetăţeanul italian depistat pozitiv cu virusul Covid-19 a fost în România a aterizat pe Aeroportul din Craiova, apoi a mers în Gorj, unde a stat câteva zile, potrivit MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel