Gorj: Două persoane reţinute în urma unor percheziţii vizând exploatarea ilegală de material lemnos

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti după efectuarea a patru percheziţii la domiciliile acestora din municipiul Târgu-Jiu şi comuna Peştişani, respectiv la sediul Ocolului Silvic Tismana şi al Cantonului Silvic 9 Lacu Roşu, fiind vizată activitatea infracţională în legătură cu exploatarea ilegală de material lemnos, au informat, luni, reprezentanţii IPJ Gorj. 

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Gorj, în urma percheziţiilor efectuate duminică, poliţiştii au reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la tăiere ilegală de arbori şi instigare la furt de arbori, şi un bărbat, de 45 de ani, din comuna Peştişani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uz fals şi furt de arbori.

Totodată, au fost ridicate înscrisuri ce probează activitatea celor doi şi au fost indisponibilizate două autospeciale utilizate la transportul de material lemnos, tăiat ilegal. Prejudiciul creat prin tăierea ilegală de arbori a fost estimat la aproximativ 27.000 lei. Cei în cauză vor fi prezentaţi luni, cu propuneri legale, instanţei de judecată. În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj, precum şi de suportul tehnic al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Craiova şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Gorj, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel