Gorghiu, apel la liberali să nu fie supărați că nu au ajuns acum la guvernare

Co-președintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut, vineri, la Craiova, liberalilor să nu fie supărați că nu au ajuns acum la guvernare, și le-a transmis că PNL este în prezent cel mai mare partid din România, cu 40% în opțiunile de vot ale electoratului, motiv pentru care are responsabilitatea de a se prezenta în fiecare localitate cu strategii de creștere a comunității.

Potrivit liderului liberal, în 2018, când se vor sărbători 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Guvernul României va fi un guvern liberal, condus de un premier liberal.

"Acum puține zile am sărbătorit Ziua României. În 1918, guvernul care a înfăptuit Marea Unire a fost condus de Ionel Brătianu. Istoria PNL însă nu începe și nu se termină cu Brătienii. A PSD începe și se termină cu Iliescu și cu Năstase. Noi, în 2018, la centenarul Marii Unirii, vom avea un nou guvern liberal condus de un premier liberal", a declarat Alina Gorghiu la lansarea candidaților partidului pentru primăriile din județul Dolj.

Alina Gorghiu, apel la colegii liberali

Co-președintele le-a cerut membrilor de partid să nu fie supărați că PNL nu se află acum la guvernare.

Citește și: Traian Băsescu, predicție privind guvernarea în 2016

"Guvern vom avea la anul, prin alegeri. Dacă PNL ar fi putut să schimbe guvernul Ponta printr-o moțiune de cenzură, am fi avut acum guvern. Nu noi l-am schimbat și nu trebuie să fim supărați că în momentul acesta nu am ajuns la guvernare. L-au schimbat cetățenii și noi trebuie să ne întoarcem să ne legitimăm prin vot în fața fiecărui român. 2016 este un an foarte important, în care oferta noastră electorală nu poate fi deloc viciată. Avem obligația să renunțăm la fiecare gest care înseamnă nepotism, traseism, corupție", a afirmat Gorghiu, citează Agerpres.

PNL, cel mai mare partid din România, afirmă Gorghiu

"Trebuie să atrag atenția membrilor noștri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din România și avem peste 40 de procente în opțiunile electoratului și avem o responsabilitate uriașă. Și nu vreau să cred că cineva din această sală nu știe ce înseamnă povara a 40 de procente în opțiunile electoratului. Și nu înseamnă doar critică. Da, PSD e prost, e hoț, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie în fiecare localitate, avem nevoie ca acești candidați să aibă strategii de creștere a comunității", a spus Alina Gorghiu în fața candidaților PNL pentru primăriile din județul Dolj, acțiune la care au participat circa 1.500 de liberali.

2016, anul în care nu mai merge cu fofârlica

Alina Gorghiu le-a cerut membrilor PNL Dolj să deschidă ușile partidului și să invite oameni care ar putea fi plus valoare pentru partid, pentru că paradigma în politica și în societatea românească s-a schimbat, iar 2016 este un an în care nu "mai merge cu fofârlica, nu mai merge cu minciuna, cu abuzul în funcție, cu coloanele oficiale". "Vă încurajez să apreciați expertiza atunci când vine vorba de un om, să apreciați performanța unui om, onestitatea și să încurajați oamenii indiferent de vârstă, de sex, de religie, atunci când știți că ei sunt plus valoare pentru PNL. Avem resurse în interiorul PNL cât să facem cinci guverne. Avem nevoie însă să deschidem ușile partidului și să invităm în rândurile noastre oameni care au capacitatea să aducă un plus în viziunea PNL", a afirmat Gorghiu.

Co-președintele liberal a mai spus că printre obiectivele PNL trebuie să fie infrastructura, educația, sănătatea, capitole care vor necesita reformă și ale căror rezultate se vor vedea peste 20-30-100 de ani.

Citește și: Blaga, mesaj pentru liberali: Nu vom guverna după 2016 dacă nu...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel