Gorbaciov susține o întâlnire între Biden și Putin pentru a normaliza relațiile dintre cele 2 țări

Gorbaciov susține o întâlnire între Biden și Putin pentru a normaliza relațiile dintre cele 2 țări  /  Sursă foto: Pixbay
Gorbaciov susține o întâlnire între Biden și Putin pentru a normaliza relațiile dintre cele 2 țări / Sursă foto: Pixbay

Fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, susţine propunerea preşedintelui SUA, Joe Biden, privind organizarea unei întrevederi cu omologul rus, Vladimir Putin. Gorbaciov consideră că summitul ar fi o oportunitate pentru a restabili relațiile între cele două mari puteri.

Mihail Gorbaciov a precizat că susţine propunerea preşedintelui SUA, Joe Biden, privind organizarea unei întrevederi cu omologul rus, Vladimir Putin. Într-un interviu pentru Interfax, Gorbaciov a amintit despre experienţa sa în acest sens, referindu-se la întâlnirile cu cel de-al 40-lea președinte al SUA, Ronald Reagan, la Geneva și Reykjavik.

Totodată, șeful Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat, Alexei Pușkov, nu împărtășeşte optimismul lui Mihail Gorbaciov privind o nouă "destindere" în relațiile ruso-americane. Într-un mesaj pe Telegram, Puşkov a scris că între Rusia şi Statele Unite vor rămâne divergenţele geopolitice, iar ostilitatea Washingtonului este evidentă. Mai mult, sancțiunile nu vor anulate, iar singurul lucru posibil este prevenirea izbucnirii unui conflict direct.

Tensiuni în estul Ucrainei

Între timp, Rusia a transferat 15 nave din Marea Caspică în cea Neagră pe fundalul escaladării tensiunilor din estul Ucrainei. Potrivit unui comunicat emis de autorităţile de la Moscova, ar fi vorba de o procedură de trecere în revistă a capacităţilor militare ruse după încheierea sezonului rece. În replică, Statele Unite au trimis două nave de război în Marea Neagră pentru a sprijini Kievul, deşi Kremlinul a cerut Washingtonului să stea deoparte de Crimeea.

Într-o nouă discuţie telefonică dintre preşedintele american şi omologul său rus, Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu mobilizarea trupelor ruse la granița cu Ucraina şi a propus organizarea unei întrevederi bilaterale într-o ţară terţă.

În ultimele săptămâni, în ţara vecină au crescut temerile privind o eventuală escaladare a conflictului din Donbass. Moscova susţine că acţiunile sale nu reprezintă o ameninţare la adresa Ucrainei şi, dimpotrivă, acuză Kievul de provocări, precizează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel