Urmărește emisiunea live


Gorbaciov, atac dur la adresa lui Putin: Şi-a trădat poporul

Fostul lider al URSS, Mihail Gorbaciov, lansează, într-un interviu, critici  dure la adresa lui Vladimir Putin şi a premierului Dmitri Medvedev, relatează EurActiv.com.

Gorbaciov afirmă că Vladimir Putin conduce cu ajutorul unor persoane fără scrupule, ceea ce duce la creşterea fenomenului corupţiei. Gorbaciov a mai spus opoziţia ar fi cu mult mai largă şi consolidată dacă în Rusia alegerile ar fi libere.

În acelaşi tmp, Mihail Gorbaciov susţine că este inadmisibil faptul că forţele de securitate deţin o poziţie dominantă şi că este apreciat în Occident pentru că a facilitat destrămarea paşnică a imperiului sovietic, dar este mult mai puţin popular în propria ţară. Potrivit Euractiv.com, este pentru prima dată când Mihail Gorbaciov face astfel de comentarii referitoarea la actualii lideri ai Rusiei.

[citeste si]

Mihail Gorbaciov spune că Putin guvernează prin intermediul prietenilor „din timpul şcolii, oameni cu care a jucat fotbal pe aceeaşi stradă". „Fostul lider sovietic consideră că Putin şi-a trădat poporul, prin menţinerea proprietăţii publice, pretinse reforme şi creşterea fenomenului corupţiei. El a adăugat că se observă, la nivel mondial, o revenire la regimurile autoritare şi dictatoriale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel