Google va lansa maşina fără şofer. Director de la Ford, transferat pentru proiect

Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume, l-a numit în board pe fostul director general al Ford Alan Mulally, dobândind astfel experienţa unuia dintre cei mai respectaţi profesionişti din industria auto în proiectul companiei de a dezvolta o maşină autonomă, conform Ziarul Financiar.

Mulally, 68 de ani, a fost numit la 9 iulie în noul post, a informat Google, citat Bloomberg.

Fostul director Ford va primi un pachet iniţial de acţiuni Google în valoare de 1 milion de dolari, titluri în valoare de 350.000 de dolari anual, precum şi decontarea unor cheltuieli în valoare de 75.000 de dolari pe an.

Numirea în board a lui Mullaly vine la mai puţin de două luni după ce gigantul IT a prezentat prototipul unei maşini autonome, despre care General Motors a afirmat că ar putea deveni "o ameninţare serioasă" pentru industria auto.

Citeşte şi: PRODUCATOR AUTO DE TOP CAUTĂ FACILITĂŢI PENTRU O FABRICĂ ÎN ROMÂNIA DE 300.000 DE MAŞINI PE AN

Mulally a demisionat din funcţia de director al Ford la 1 iulie, cu şase luni mai devreme decât se anticipa, pentru a-i face loc succesorului său, Mark Fields.

"Este o mişcare inspirată. Mullaly are mult de oferit Google. Este un inginer al inginerilor, cu o intuiţie considerabilă în privinţa inovaţiei produselor de consum. Acesta este un semnal prin care Google ne transmite că nu există limite la ceea ce vrea să facă", a declarat Jeffrey Sonnenfeld, decan asociat la Şcoala de Management a Universităţii Yale.

Mullaly s-a alăturat Ford în 2006 de la producătorul de avioane Boeing şi este creditat cu succesul revenirii producătorului auto american, prin utilizarea la scară globală a modelelor de autovehicule ale companiei, reducerea costurilor şi dezvoltarea de maşini cu un consum mai redus.

Citeşte şi: TOATE CĂRŢILE DE IDENTITATE ALE MAŞINILOR VOR FI SCHIMBATE

Google a anunţat la 27 mai că intenţionează să producă cel puţin 100 de maşini autonome, pentru teste. Maşinile, cu două locuri, vor avea o viteză maximă de 25 de mile (40 de kilometri) pe oră şi vor fi lipsite de volan, frâne şi pedală de acceleraţie. Până în prezent, Google a testat tehnologia maşinilor autonome folosind autovehicule produse de companii auto, printre care Toyota.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel