Urmărește emisiunea live


Google răspunde acuzațiilor Comisiei Europene

Grupul american Google a respins, miercuri, acuzațiile Comisiei Europeană conform cărora Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piețele serviciilor de căutare generală pe Internet. 

O anchetă deschisă în 2010 are o concluzie preliminată potrivit căreia Google acordă un tratament preferențial sistematic propriului său produs de comparare a prețurilor în cadrul paginilor sale cu rezultate ale căutării generale, de exemplu prin afișarea mai vizibilă a Google Shopping. Google ar devia în mod artificial traficul dinspre serviciile concurente de comparare a prețurilor, afectând capacitatea de a concura pe piață.

"Este clar că există foarte multă concurență (inclusiv din partea Amazon și eBay, două dintre cele mai mari portaluri de cumpărături online din lume) iar rezultatele Google Shopping nu au afectat concurența. De aceea nu suntem de acord cu decizia Comisiei Europene", a declarat vice-președintele Google, Amit Singhal, într-un mesaj postat pe blogul companiei.

Antitrust: Comisia Europeană dă în judecată gigantul american Google

Totodată, Comisia Europeană a deschis oficial o anchetă antitrust separată referitoare la comportamentul companiei Google în ceea ce privește sistemul de operare mobil Android. Ancheta va examina în principal dacă Google a încheiat acorduri anticoncurențiale sau a abuzat de o posibilă poziție dominantă în domeniul sistemelor de operare, aplicațiilor și serviciilor pentru dispozitive mobile inteligente.

"Nu doar Google a beneficiat de pe urma succesului Android. Dezvoltatorii pot ajunge la audiențe uriașe și pot construi afaceri solide. De asemenea, consumatorii au acces la alegeri fără precedent la prețuri reduse. Așteptăm să discutăm aceste chestiuni în detaliu cu Comisia Europeană în lunile următoare", afirmă directorul de inginerie de la Android, Hiroshi Lockheimer, într-un mesaj postat pe blogul companiei.

Google are zece săptămâni pentru a răspunde. O soluție amiabilă este posibilă. În cel mai rău caz, Google va primi o amendă egală cu 10% din cifra sa de afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel