Potrivit yoda.ro, Google dorește ca site-ul său de video să fie accesibil și în regiunile fără o conexiune stabilă la internet. 

Aplicația este testată încă din luna aprilie și este o versiune mult mai simplificată față de aplicația clasică de YouTube.

Aplicația permite încărcarea mai rapidă a clipurilor

Noua aplicație este gândită astfel încât incarcarea paginilor și redarea clipurilor să se facă într-un mod cât mai rapid, inclusiv pe conexiunile slabe sau chiar offline.

YouTube Go poate reda clipurile la rezoluție  480p, 360p sau 144p, în funcție de viteza de moment a conexiunii la internet.

Utilizatorii au și opțiunea de a descărca clipurile video care pot fi urmărite mai târziu, indiferent de starea conexiunii la internet.

Clipurile descarcate pe telefon pot fi trimise prietenilor prin Bluetooth sau WiFi Direct. Aceste două conexiuni se realizează direct între telefoane și nu au nevoie de o conexiune la internet pentru a funcționa.

Aplicatia YouTube Go este disponibilă în magazinul de aplicații Google Play doar în India și Indonezia momentan.

[citeste si]

Utilizatorii din alte regiuni ale lumii o pot instala manual prin descărcarea de pe un site care găzduiește kit-uri de instalare ale aplicațiilor de Android.