Google ia AMENDĂ de la CNCD. Cum a încălcat dreptul la demnitate

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va sancționa cu 10.000 lei compania Google pentru că ar fi încălcat dreptul la demnitate și pentru discriminare, se arată într-un comunicat.

Aplicația Hărți Google a afișat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” în loc de „Catedrala Mântuirii Neamului” deasupra clădirii de lângă Palatul Parlamentului.

Google România trebuie să publice un rezumat al hotărârii pe prima pagină a site-ului în limba română, vreme de 10 zile.

Încălcarea dreptului la demnitate

Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată în comunicatul CNCD.

Informare timp de 10 zile pe site-ul Google

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, mai transmite Consiliul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel