Google concediază autorul memo-ului diversității

Un angajat Google care a transmis un memo despre diversitatea la locul de muncă a fost concediat de Google.

Controversatul memo a încălcat codul de conduită  al firmei, conform mailului pe care directorul executiv Sundar Pichai l-a transmis luni angajaților firmei.

Mesajul care s-a răspândit foarte repede pe durata weekend-ului  sugera că  sunt mai puține femei decât bărbați în Google pentru că există o diferență biologică.

Sundar Pichai a menționat că acest mesaj a întrecut măsura prin aplicarea stereotipului sexual nepotrivit la locul de muncă, ”abilitățile femeilor și cele ale bărbaților sunt diferite datorită cauzelor biologice. Aceste diferențe pot explica de ce nu putem avea o reprezentare in abilitățile de conducere ale femeilor în domeniul tehnologiei,”.

Google nu a dezvăluit încă identitatea angajatului.

Mesajul a fost dur criticat șeful pe probleme de diversitate, Danielle Brown, dar autorul încă necunoscut a menționat că a primit multe mesaje de la colegii de muncă în care aceștia își exprimă mulțumirea.

În nota sa trimisă personalului, luni după-amiază, domnul Pichai a vorbit îndelung despre protejarea libertății de exprimare în rândurile Google, spunând că ”o mare parte din ceea ce a fost menționat în această notă este corect de dezbătut, indiferent dacă o majoritate de Googleri nu sunt de acord cu ea“.

El a adăugat: „pentru a sugera că un grup de colegi de-ai noștri au trăsături care îi fac mai puțin potriviți biologic la locul de muncă este ofensator și nu este OK.

,,Este contrar valorilor noastre de bază și Codului de Conduită, în care se așteaptă ca fiecare Googler să facă tot posibilul pentru a crea o atmosferă la locul de muncă lipsită de hărțuire, intimidare, prejudecată și discriminare ilegală.“

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel