GOOGLE. China a blocat mesageria electronică

Autorităţile din China au blocat accesul la mesageria electronică Gmail, serviciu gratuit al Google, informează AFP.

Potrivit datelor publicate de Google Transparency, accesul la Gmail a fost blocat în ultimele zile, traficul privind conexiunea la serviciul de mesagerie online al Google din China înregistrând o scădere masivă.

"Am realizat verificările şi nu este nimic anormal din partea noastră", a declarat pentru AFP, un purtător de cuvânt al filialei Google din Singapore.

Blocajul total al Google se înscrie într-o "atitudine agresivă a autorităţilor de la Beijing asupra a ceea ce numesc ei suveranitate pe internet", susţine expertul Jeremy Goldkorn.

"În aceşti ultimi doi ani, am constatat o consolidare a tuturor formelor de cenzură pe internet în China", a precizat editorul-şef al site-ului de informaţii danwei.org, de asemenea, blocat în China.

În iunie, regimul comunist de la Beijing a restricţionat accesul la motorul de căutare online Google înaintea împlinirii a 25 de ani de la evenimentele din  Piaţa Tiananmen.

De atunci, Gmail a fost disponibil în China doar cu ajutorul unor setări ale e-mailurilor, care permit accesarea Gmail prin aplicaţii precum Microsoft Outlook şi Apple Mail pe iPhone. (Sursa: Antena 3)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel