Godină cere bani să-l citești, supărat că postările lui se transformă în știri fără să câștige nimic. Patrick André de Hillerin: Ce este cu banii ăia de la Facebook din declarația de avere?

Marian Godină s-a supărat și, acum, cere bani pentru a-i putea citi textele. Fanii trebuie să plătească un abonament lunar, după ce s-a plâns că nu câștigă nimic de pe urma postărilor de pe Facebook. Jurnalistul Patrick André de Hillerin, însă, îl contrazice.

"Contrar opiniilor multora care mi-au comentat de-a lungul celor șapte ani de când scriu pe Facebook, textele scrise aici nu aduc niciun ban. Nici comentariile, nici like-urile", ne anunță Marian Godină, de profesie autor de texte. În același timp, milițian în concediu paternal, complet legal. Eu, totuși, m-am plictisit de milițienismele domnului cu pricina, rău de tot. E drept, postările de pe FB nu aduc bani de la FB. Atunci, totuși, poate domnul Godină să ne explice ce este cu banii ăia de la Facebook ce-i apar în declarația de avere din 2021?", a scris Patrick André de Hillerin pe Facebook.

"Marian Godina is creating art", "Marian Godina is creating art", "Marian Godina is creating art". Repetați asta până o și asimilați. 614 tembeli au făcut-o înaintea voastră și-i dau și bani", a mai spus jurnalistul înr-o postare ulterioară.

Ce spune Godină

"De ce am ales să îmi fac cont de Patreon și de ce voi posta mai des acolo și mai rar aici? Contrar opiniilor multora care mi-au comentat de-a lungul celor șapte ani de când scriu pe Facebook, textele scrise aici nu aduc niciun ban. Nici comentariile, nici like-urile. Pot fi monetizate doar textele postate pe site, nu și cele scrise liber pe Facebook. Majoritatea postărilor mele sunt așa, scrise la liber, direct pe platforma Facebook.Un astfel de text generează uneori peste o mie de comentarii, dintre care sunt și multe care împrăștie ură. Așadar, eu scriu, omul citește gratis, iar apoi mă înjură că ceva nu i-a plăcut lui.

Pe lângă asta, multe dintre textele mele sunt transformate rapid în știri de diferite publicații online, apărând astfel știri cu titluri care mai de care. "Vezi ce a pățit Marian Godină", "Nu o să-ți vină să crezi cum a reacționat Marian Godină", "Ce replică i-a dat Marian Godină nu știu cui" etc. Aceste articole, scrise pe site-urile acestor publicații, le generează acestora câteva zeci sau sute de euro/articol, iar dacă le adun pe toate, observ că un text scris de mine generează câteva mii de euro, dar nu mie, autorului, ci celor care l-au transcris, de multe ori cuvânt cu cuvânt, transformându-l într-o "știre".

Pe lângă că se fac bani de pe urma mea, tot eu încasez toată ura din comentariile de la acele articole, deoarece mulți simt nevoia să mă înjure tot pe mine și să mă facă în toate felurile, pe motiv că tot apar eu în articolele de presă. "Iar îl promovați pe măscăriciul ăsta", "L-ați făcut vedetă și pe ăsta" etc. Asta în timp ce publicațiile își iau frumos banii și eu îmi iau înjurăturile.

Iar comentatorii rămân cu comentariile la adresa mea, crezând că vrea cineva să mă promoveze sau să mă facă vedetă, când de fapt scopul e doar monetizarea. Și da, când îmi apare mufa prin vreo știre, oamenii intră să citească, deci sunt încă numai bun de "vândut" fără voia mea.În concluzie, din munca mea fac bani mulți, în afară de mine. Ei bine, de aceea voi scrie de acum pe Patreon, unde accesul se face plătind o sumă lunară începând cu 1 dolar până la cât vrea fiecare. Măcar știu pentru ce scriu și nici nu îmi voi mai vedea textele transformate în știri monetizabile.

Le mulțumesc celor care au ales să îmi aprecieze munca în felul ăsta! PS celor care mi-au comentat să-mi reproșeze că am devenit comercial le răspund că doar ce am primit niște palme de la viață, palme care mi-au arătat că atunci când ai nevoie urgentă de ceva și nu ai bani, nu poți plăti cu like-uri. Iar când ai și alte responabilități în viață, prioritătile se schimbă, iar jena începe să dispară", scria Marian Godină, zilele trecute, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel