Gluma lui Boris Johnson, în ultimul său discurs în calitate de premier

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Boris Johnson a susţinut, marţi, o ultimă alocuţiune în calitate de şef de Guvern şi al Partidului Conservator. Acesta a promis o susţinere „ferventă” pentru Liz Truss.

„O voi susţine pe Liz Truss şi Guvernul ei în fiecare etapă”, a spus, marți, Boris Johnson.

Boris Johnson a mulţumit personalului care a avut grijă de el şi de familia sa. S-a declarat mândru că şi-a îndeplinit promisiunile pe care le-a făcut partidului atunci când a fost ales. „Uniunea este atât de puternică, încât cei care vor să o rupă vor tot încerca, dar nu vor reuşi vreodată”, a spus Boris Johnson.

„Sunt ca o rachetă de lansare” care şi-a „împlinit funcţia”, a zis el. „Voi reintra uşor în atmosferă şi mă voi zdrobi invizibil în vreun colţ îndepărtat şi obscur al Pacificului”, a spus Boris Johnson în glumă.

„Voi oferi acestui Guvern cea mai ferventă susţinere!”, a transmis Boris Johnson.

Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic, după demisia premierului Boris Johnson. Ministru de Externe în guvernul lui Johnson, Liz Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a.

Liz Truss a obţinut 81.326 de voturi, iar Rishi Sunak 60.399, a anunţat Sir Graham Brady, care a subliniat că votul a fost „liber şi corect”.

Amintim că Boris Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

Ce a declarat Liz Truss

Liz Truss a spus că este o onoare să fie aleasă în funcţia de lider al Partidului Conservator. A mulţumit membrilor de partid „pentru organizarea unuia dintre cele mai lungi interviuri de angajare din istorie”, informează The Guardian.

„În timpul acestei campanii, am făcut campanie în calitate de conservator şi voi guverna în calitate de conservator. Şi, prietenii mei, trebuie să arătăm că ne vom îndeplini promisiunile în următorii doi ani”, a spus Liz Truss. „Voi oferi un plan îndrăzneţ de reducere a impozitelor şi de creştere a economiei noastre. Mă voi ocupa de criza energetică, de facturile la energie ale oamenilor, dar şi de problemele pe termen lung pe care le avem în ceea ce priveşte furnizarea energiei. Şi mă voi ocupa de Serviciul Naţional de Sănătate”, a mai declarat Liz Truss.

„Dar toţi vom livra pentru ţara noastră”, a continuat Liz Truss. „Şi mă voi asigura că folosim toate talentele fantastice ale Partidului Conservator, ale membrilor geniali ai Parlamentului şi colegilor noştri, consilierilor noştri fantastici, europarlamentarilor, activiştilor şi membrilor noştri din toată ţara. Pentru că, prietenii mei, ştiu că vom reuşi. Şi vom oferi o mare victorie pentru Partidul Conservator în 2024. Vă mulţumim!”, a conchis Liz Truss.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel