Giurgiu: Peste 3.000 de sticle cu alcool, descoperite de poliţiştii de frontieră

3.280 de sticle cu alcool, care conţineau o cantitate totală de peste 1.000 de litri, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în compartimentul de marfă al unui microbuz condus de un cetăţean bulgar care încerca să le introducă ilegal în România.

'În Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Peugeot, un cetăţean bulgar în vârstă de 39 de ani care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse alimentare din Bulgaria pentru Belgia. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, 3.280 sticle cu alcool, totalizând cantitatea de 1.036 litri, având aplicat timbru fiscal din Republica Bulgaria', se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria şi urma să îl comercializeze în Belgia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc. Cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piaţă se ridică la suma totală de 32.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de două sute de litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel