Giurgiu: Patru bărbaţi prinşi la pescuit ilegal de poliţiştii de frontieră

Patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 37 şi 52 de ani, care pescuiau în perioada de prohibiţie cu unelte de pescuit interzise de lege au fost prinşi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

'În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe raza judeţelor Teleorman şi Călăraşi. Astfel, au fost depistaţi patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 37 şi 52 de ani, care pescuiau în perioada de prohibiţie cu unelte de pescuit interzise de lege.

Asupra persoanelor, poliţiştii de frontieră au descoperit 64 de kilograme de peşte, trei plase de pescuit din fir textil, trei plase de pescuit din nailon şi un crâsnic', se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

Peştele a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unor societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale, iar în toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de 'pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, precum şi pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea la pescuit de către persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial', fapte prevăzute şi pedepsite de OUG 23/2008 cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel