Giurgiu: Mai multe drumuri din judeţ acoperite de ape. Un cioban a cerut ajutorul la 112

Mai multe drumuri din judeţul Giurgiu au fost acoperite de ape în urma ploilor care au căzut în noaptea de duminică spre luni, cele mai multe intervenţii sunt pe drumul judeţean care face legătura între Mihăileşti şi Adunaţii Copăceni şi pe un drum comunal din localitatea Cartojani, iar un cioban din Stoeneşti a sunat la 112 şi a cerut autor după ce a fost prins de revărsarea apelor în timp ce era cu oile.

'Acum desfăşurăm intervenţii pentru scoaterea apelor din gospodării şi case la Gorneni şi Bulbucata. Pe drum este o motopompă de mare capacitate de 17 mii de litri pe minut. Sunt foarte multe intervenţii în dinamică. Prioritară este siguranţa cetăţenilor, nu sunt drumuri blocate sau restricţionate în judeţ, dar sunt porţiuni de drum pe care se circulă îngreunat', a declarat luni, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Pompierii giurgiuveni intervin şi pe drumul judeţean care face legătura între Mihăileşti şi Adunaţii Copăceni. În dreptul localităţii Dărăşti Vlaşca este o lamă de apă cu o înălţime de aproximativ 40 de centimetri şi pe o lungime de aproximativ o sută de metri, iar autoturismele nu pot circula, doar maşinile mai înalte. 'Acţionăm pentru realizarea unui canal ca apele din revărsarea râului Neajlov să se scurgă spre râul Argeş.

Intervenţii mai avem şi pe un drum comunal inundat la Cartojani, iar la Stoeneşti, un cioban a sunat la 112 că a fost surprins de ape şi apa îi ajunge până la brâu în timp ce era cu oile, dar până la sosirea echipajelor acesta cât şi turma se autoevacuaseră', a declarat, pentru AGERPRES, reprezentantul Comandamentului de Intervenţie al Detaşamentului Giurgiu, Dumitru Vîlceanu. Menţionăm faptul că duminică şi luni judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod galben de ploi, căderi de grindină şi vijelii şi sub cod portocaliu de inundaţii ca urmare a creşterii cotelor apelor râului Neajlov. Case şi curţi inundate în urma ploilor mai sunt şi în municipiul Giurgiu, la Stoeneşti, Hulubeşti, Bulbucata şi Naipu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel