Giurgiu: Joc video pentru cunoaşterea istoriei din antichitate la Nicolae Ceauşescu, prezentat de Noaptea Muzeelor

Directorul Muzeului Judeţean Giurgiu, Ionel Muscalu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă că în acest an, pentru Noaptea Muzeelor, instituţia a pregătit în premieră o prezentare digitală, printr-un joc video, a personajelor istorice din antichitate şi până în epoca modernă, de la Alexandru cel Mare la Nicolae Ceauşescu.

'Muzeul este locul în care trebuie să aducem cetăţenii, în care copiii vin să înveţe istoria, de aceea încercăm să o facem atractivă pentru că trăim într-o epocă în care nu neapărat cartea şi documentele vechi atrag, ci, acum, tehnologia modernă. De aceea, dacă anul trecut am reuşit ca la Noaptea Muzeelor să atragem vizitatorii printr-o prezentare video a tuturor exponatelor din muzeu, anul acesta venim cu o premieră naţională şi introducem personajele istorice într-o lume digitală', a declarat Ionel Muscalu.

El spune că Muzeul Judeţean Giurgiu a realizat un proiect prin care a fost conceput un episod pilot al unui joc video care va fi prezentat şi la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, la Curtea Domnească din Târgovişte şi, probabil, la Castelul Peleş. 'Vrem ca lucrurile să se întâmple din perspectiva copiilor, e clar că nu mai putem scoate tehnologia de ultimă oră din viaţa cotidiană a copiilor şi atunci noi încercăm să promovăm astfel de programe care să vină să le ofere informaţii ambalate într-un mod care le place, mai ales, prin intermediul jocului. Am plecat de la conceptul jocurilor on-line structurat în sistem grilă deschisă. Pentru început sunt gata 17 personaje care acoperă antichitatea şi ajung până în perioada contemporană, primul este Alexandru cel Mare şi ultimul este Nicolae Ceauşescu', a declarat şi coordonatorul proiectului, Gabriel Dumitru.

El spune că proiectul este accesibil deocamdată doar pentru muzee, dar în curând va putea fi disponibil şi on-line şi completat nu doar cu personaje politice şi militare, dar şi cu oameni de ştiinţă, filosofi sau oameni de o importanţă extraordinară în viaţa religioasă a omenirii. Prin acest joc, utilizatorul, respectiv vizitatorul muzeului, alege un personaj şi prin intermediul informaţiilor şi al întrebărilor prezentate ajunge să cunoască datele istorice din perioada prezentată şi astfel să înveţe interactiv şi într-un mod adaptat zilelor noastre date despre istorie, ştiinţă, artă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel