Giovanni Pittella, liderul grupului (S&D) din Parlamentul European: România trebuie să intre în Schengen

Schengen
Schengen

Liderul grupului social-democraților din Parlamentul European (S&D), Giovanni Pittella, a declarat, sâmbătă, că România și Bulgaria sunt "parteneri de drept ai UE" și, prin urmare, trebuie să intre în spațiul Schengen.

"Apărăm dreptul la mobilitate - România și Bulgaria sunt parteneri de drept ai UE. Drept urmare, trebuie să intre în spațiul Schengen. Acesta este modul nostru de a fi social-democrați și de a aborda noile preocupări și noile provocări", a spus Pittella, prezent la lucrările Consiliului Național al PSD de la Palatul Parlamentului, făcând referire la obiectivele europenilor social-democrați.

El a adăugat că, alături de eurodeputații români, încearcă să schimbe situația socio-economică a Europei.

"Sunt fericit că aparțin marii familii social-democrate. Sunt italian și, ca toți italienii, iubesc România. De cel puțin 20 de ani vă cunosc, l-am cunoscut prima dată pe Victor Boștinaru și împreună am creat calea către social-democrație. Astăzi, împreună cu colegii mei, sunt implicat în trei bătălii. Prima este să schimbăm situația socio-economică din Europa. Astăzi, datorită lui Victor Ponta, voi creșteți cu 3% ca PIB. Dar piața României este Europa și dacă Europa nu se schimbă, nici voi nu veți avea succes. Ca urmare, trebuie să schimbăm politica austerității", a continuat Giovanni Pittella, citat de Agerpres.

Liderul social-democraților din PE a subliniat că un alt obiectiv al grupului este să facă astfel încât să "depășească crizele care sunt la granița Europei — Ucraina, Orientului Mijlociu, criza palestiniană" și să asigure apărarea drepturilor oamenilor, indiferent de rasa, sexul sau credința acestora.

Vezi și: Gabriel Oprea (UNPR) distruge planul PNL de preluare a puterii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel