Giorgio Napolitano, președintele Italiei, demisionează

Liderul unui stat membru al Uniunii Europene și-a anunțat demisia în discursul de sfârșit de an.

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, în vârstă de 89 de ani, şi-a anunţat demisia în discursul de sfârşit de an, justificându-și totodată decizia, informează Corriere della Sera, în ediţia online, potrivit Mediafax.

"Profit de această ocazie pentru a-mi anunţa demisia, din cauza vârstei înaintate; nu mai pot ignora semnele de slăbire", a declarat Napolitano, care a cerut, însă, continuarea reformelor.

"Vârsta înaintată îşi arată efectele - limitări şi dificultăţi - asupra sarcinilor pe care le are un şef de stat. Reformele trebuie continuate, iar alegerea viitorului preşedinte al Italiei este un test de maturitate pentru clasa politică", a adăugat Napolitano, primul preşedinte din istoria Republicii Italiene reales, în 2013, pentru a doua oară.

Giorgio Napolitano a făcut și un bilanț succint al celor nouă ani în care s-a aflat la președinția Italiei: "Am dat tot ce am avut mai bun în toţi aceşti ani în care au fost şef al statului, în scopul vindecării rănilor care au adus atingere unităţii naţionale".

Giorgio Napolitano, reales în funcția de președinte al Italiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel